Blog Detail

д-р Ернесто Пинторе пред RAI: „Миниинвазивните терапии намаляват времето за възстановяване на пациентите“

13 февр. 18
Alex M
No Comments

Италинският ортопед д-р Ернесто Пинторе, който преглежда, оперира и консултира в болница VITA говори за миниинвазивната хирургия в репортаж на италианската национална RAI.

„Пациентите трябва да могат да пътуват, да се движат свободно и да се забавляват. Затова първият въпрос, който си поставяме е относно качеството на живота. „, казва в репортажа д-р Пинторе.

„С нарастването на продължителността на живота, ставните заболявания се срещат все по-често. Тежката и натоварваща работа наистина играят своята роля, но наднорменото тегло и намалената физическа активност са главните фактори, които влияят отрицателно и повишават риска от ставна дегенерация.“, коментира специалистът.

Микроинвазивните операции, чрез минималната си намеса позволяват да се съкрати времето за възстановяване и така да се повиши удобството за пациента, но не винаги са приложими. Макар и рядко някои малформации, едно много високо тегло или технически трудности, правят неприложими такива щадящи намеси, споделя в репортажа още специалистът.

„Терапията със стволови клетки е надеждна и с голяма перспектива, но въпреки напредъка, който е постигнат през последните години, ще бъде практически приложима едва за нашите правнуци.“, коментира италианският ортопед.

Leave a Reply

Translate »