Blog Detail

Д-р Ернесто Пинторе ще преглежда в Болница Вита на 20 януари 2019 година

08 ян. 19
Alex M
No Comments

Доц. д-р Ернесто Пинторе, хирург ортопед и травматолог, специалист по спортна медицина, член на БЛС и на екипа на МБАЛ Вита, започва месечните си визити за 2019 г. на 20 януари, неделя.
Италианският специалист е ортопед и травматолог с повече от 30 години опит в наследствени и придобити деформации на стъпало, китки, колена и други. Д-р Пинторе извършва операции в целия обем хирургични ортопедични интервенции, с изключение на гръбначна хирургия и детска ортопедия (деца до 6 години).

Българските пациенти могат да получат консултация и лечение на едни от най-честите заболявания на предната част на стъпалото – халукс валгус (Hallux Valgus), болка в областта на метатарзалните кости, пръст-чукче. Халукс валгус представлява деформация на ставата в основата на големия пръст на крака. При това състояние големият пръст е изкривен в посока към останалите пръсти и ги притиска, като това води до допълнително изпъкване на ставата на големия пръст. Кожата в областта на деформацията обикновено е болезнена и зачервена. Лечението включва хирургичен достъп през кожата (около 0,5 см) под рентгенов контрол. Този тип миниинвазивна интервенция се нарича „перкутанна хирургия“. При нея няма разрези, както е в традиционната, хоспитализацията е много кратка и резултатите са 97-98% успешни.

„Във Вита уважаваме доказаните специалисти. Д-р Пинторе има световна практика и пациентела. Надявам се да удоволетвори нуждите и на българските пациенти,“ коментира д-р Тихомир Савчев, управител в МБАЛ „Вита“ София.

Можете да си запишете час за консултация на телефон: 0879815800/Евгения Александрова

Leave a Reply

Translate »